Ateliere de creatie pentru copii, machete, ceramica

Ateliere creatie

Ateliere de creatie

Ateliere de creatie

Atelierele de creatie sunt un excelent mijloc prin care cei mici isi dezvolta imaginatia, dibacia, puterea de concentrare, capacitatile individuale, cat si alte abilitati nebanuite.

Copiii au nevoie sa se exprime liber, iar Yoko Kids a pregatit pentru ei o serie de ateliere special concepute si adaptate varstei lor. Portofoliul nostru contine ateliere de quilling, origami, decoratiuni, dar si alte surprize in functie de perioada anului si de dorintele si necesitatile celor mici.

Galerie Foto

Time to be creative

  • Ateliere individuale

    Creativitatea, atentia si dibacia sunt cele trei ingrediente principale in dezvoltarea armonioasa a copiilor. Simtul estetic, atentia la detalii, toleranta, cat si abilitatile individuale trebuie explorate inca din copilarie. Yoko Kids va pune la dispozitie o serie de ateliere prin care cei mici isi pot exersa in voie iscusinta si potentialul individual.

  • Machete

    Macheta reprezinta un tip de atelier care se realizeaza in echipa. Cei mici isi dezvolta abilitatile de comunicare, spiritul de lider, toleranta, dar si apartententa la un grup. Majoritatea machetelor Yoko Kids au ca tema cultura generala, iar motto-ul firmei “Ne distram si invatam” se regaseste si in aceasta activitate.

  •  

    Atelier ceramica

    Pe parcursul intregului atelier se va trece prin toate etapele tehnice de realizare a produselor ceramice de uz casnic şi obiecte decorative începând cu modelare, finisare, ardere, pictură şi glazurare. Se urmăreşte dezvoltarea unor abilităţi artistice şi plastice, folosind intervenţii senzoriale: tactile si vizuale.

    Beneficiile lucrului cu materiile organice precum lutul, gresia, portelanul sunt multiple. Framantatul materiei ofera copilului control asupra actiunii, atingerea materiei moale si usor racoroase ofera satisfactie tactila, relaxeaza, binedispune. Modelarea, o alta actiune cu efecte terapeutice, implica atentia, rabdarea si urmarirea unui scop (realizarea unui obiect dorit) care implica motivatie intrinseca.

  •  

    Atelier de bune maniere

    Dezvoltarea personalitatii este o metoda de autodescoperire si autodezvoltare, descoperirea si constientizarea valorilor, un proces de autoexperimentare, care se finalizeaza cu imbogatirea potentialului innascut al fiecaruia. Apelul la jocul terapeutic are ca obiectiv precis dezvoltarea unei capacitati. De exemplu, increderea in sine, capacitatea de a avea incredere in ceilalti, capacitatea de cooperare-colaborare, autocontrolul, autocunoasterea, autoafirmarea, capacitatea de relationare cu ceilalti, capacitatea de adaptare la situatii noi, toleranta, sensibilizarea senzatiilor si a perceptiei, atentia si capacitatea de concentrare, capacitatea de comunicare verbala si nonverbala, capacitatea de rezolvare adecvata a conflictelor, creativitatea, imaginatia, imbogatirea vocabularului.

  •